Workshops
Lezingen
Docenten
0

Eddy van Wessel

Sinds 1985 is Eddy van Wessel werkzaam in de fotografie. Hij publiceert in de grotere buitenlandse media. In Nederland veel in Vrij Nederland, de Volkskrant en Trouw.

Tijdens conflicten in de wereld gaat Van Wessel op zoek naar de kracht van het (over)leven, onlangs gebundeld in het boekproject “The Edge of Civilization”. De nadruk van zijn fotografie is gericht op lange termijn intrigerende reportages, waardoor nieuwsbeelden voortleven en de geschiedenis ingaan. Zo volgde hij 10 jaar lang de Kaukasus en sinds 2003 de ontwikkelingen in het Midden Oosten.

Van Wessel werkt vooral met Leica en deels op (analoog) panorama formaat, uitsluitend in zwart-wit, zijn beeld taal is dichtbij, rauw en duidelijk herkenbaar.

Het werk van Van Wessel is vele malen bekroond. Zo was hij twee keer persfotograaf van het jaar, en was tweevoudig winnaar van de Zilveren Camera. Tevens won hij prijzen in de Euro Press Award.

De foto’s van Eddy van Wessel worden geëxposeerd op festivals en in galeries in binnen- en buitenland. Momenteel werkt hij vanuit Zweden.

Bekijk alle workshops en lezingen van Eddy van Wessel
Zoek door de printgallery: