Workshops
Lezingen
Docenten
0

Film monteren op je smartphone | Leer het met de handige app Kinemaster


Naast geschreven persberichten of artikelen, is beeldmateriaal steeds essentiëler in de communicatie rondom je bedrijf. Op social media gaat het zelfs vooral om je visuele content. Ook wordt steeds vaker gekozen voor bewegend beeld: videomarketing is het nieuwe ‘schrijven’. Wist je dat je voor een goed uitziende bedrijfsfilm niet meer nodig hebt dan je eigen smartphone en een videobewerkingsprogramma?


Filmen met je smartphone

We zijn in de afgelopen jaren onafscheidelijk geworden van onze smartphones. Omdat je ‘m altijd bij je hebt is je smartphone ook goed in te zetten voor je organisatie. Wat kun je allemaal met je smartphone op het gebied van bewegend beeld? Het grote voordeel van filmen met je smartphone is dat je je beeldmateriaal kunt schieten, monteren en delen vanuit één apparaat. En dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo is het ook voor kleine bedrijven of eenpitters mogelijk een mooie video te maken en te delen. 


Wat kun je met Kinemaster?

De boodschap die je verkondigt zit in de montage van je beelden. Monteren doe je met een app voor videobewerking. Een applicatie die op het moment veel wordt gebruikt is Kinemaster. Dit programma is laagdrempelig maar toch gericht op een professioneel resultaat. De basis is gratis en het is te gebruiken op zowel Android als iOS apparaten. Met Kinemaster kun je video’s trimmen en splitten, audio weghalen of juist toevoegen. Ook kun je beeld- en tekstlagen op je film plakken. Is dit nog abracadabra voor je? Kom dan naar onze workshop en leer meer!


Kom naar de workshop!

Tijdens de workshop 'filmen met je smartphone' op vrijdag 20 september zal videospecialist Marjolein Stoop je leren hoe je een complete bedrijfsfilm kunt maken met je smartphone. Welke shots heb je nodig om een verhaal op te bouwen? En hoe monteer je deze vervolgens om het verhaal te vertellen? Je leert het tijdens de workshop 'filmen met de smartphone'. Elke smartphone met een videofunctie en de gedownloade app Kinemaster kun je gebruiken tijdens de workshop. 


Wat neem je mee?

Een smartphone met videofunctie. Zorg dat je de batterij van je smartphone van tevoren hebt volgeladen en neem eventueel een oplader mee. Download de app Kinemaster alvast in de Apple App Store of de Google Play Store.


Klik hier voor meer informatie over het programma tijdens de workshop en om je direct in te schrijven.

Zoek door de printgallery: